Workshops - Keramiek van Corry

Ga naar de inhoud

Workshops

Ik geef workshops aan kleine groepjes. Ik hou van de intimiteit van mijn eigen werkkamer en dan is 3 tot 6 personen genoeg. De workshops bevatten twee dagdelen en een afsluit-uur die steeds met een tussenruimte van minimaal een week worden gehouden.

De 1e workshop-dag:  Kennismaken met 'klei'. Wat kan het en vooral wat kan klei niet. Het zoeken naar een vorm en het maken van ons eerste keramiek 'kunst stukje'. Op internet is een geweldige hoeveelheid voorbeelden ter inspiratie te vinden. Kijk hier maar eens.  Afhankelijk van de dikte heeft de klei een aantal dagen tot een week nodig om te drogen en dan wordt het object gebakken. Deze eerste keer bakken noemen we: biscuit bakken. Iedere kleisoort vraagt om een andere temperatuur.

De 2e workshop-dag:  Wordt het inmiddels gebakken object van een glazuur laag voorzien waarna het voor een tweede keer op hogere temperatuur wordt gebakken om de glazuur te laten hechten. Denk nou niet dat doen we even want het glazuren is ook best een intensief karwei. Het moet zorgvuldig en soms ook meerdere lagen. Daarna wordt het opnieuw gebakken.

De 3e workshop-dag.  Ophalen van het werkstuk, napraten met een kop koffie of thee over de opgedane ervaring, toelichten waarom sommige dingen misschien anders zijn geworden dan verwacht en wat zou je een volgende keer anders willen doen. Reken daar een uurtje voor.

Een workshop (2 dagdelen en een evaluatie-uurtje) kost € 55,- p/persoon en dat is inclusief het materiaal, bakken van het object en koffie of thee. Ik hoop altijd dat het vooral gezellig is om te doen en die gezelligheid is gratis en maken we met elkaar.
Neem telefonisch contact met me op voor nadere informatie en/of voor het maken van afspraken: 058-2551571 of stuur me een mailtje.
Terug naar de inhoud